costuri servicii PROIECTARE


Costurile sunt estimative pentru proiecte de complexitate medie in varianta standard si nu se percepe TVA. Ofertele sunt usor negociabile, proiectele se predau in format electronic si preturile includ o deplasare in teren pentru detalierea temei de proiectare, dupa semnarea contractului. Valoarea ofertata reflecta volumul de lucru care tine cont de marimea terenului, complexitatea temei de proiectare, dificultatea data de conformatia terenului si sezonul in care proiectul este contractat.


Formatul proiectului in functie de optiunea aleasa:


Bine de stiut!

  • Proiectul Tehnic include si o revizie a fazei anterioare, respectiv a Proiectului in faza Concept.

  • De regula, termenele de predare pentru un proiect de marime si complexitate medie sunt de 10 zile per faza de proiect.

  • Suplimentar se pot oferta si: drenaje, locuri de joaca, terasamente, iazuri, spa, piscine, ciubare, sere, oranjerie, terase tip penthouse, padocuri animale, etc.

  • Oferta nu include studii topografice, relevee, studii geo, avize de nici un fel, inregistrari la OAR sau alte specializari. Aceste servicii se vor discuta separat in functie de necesitate.

  • Suplimentar se pot contracta servicii de consultanta si management de proiect.

  • La cerere, proiectantul va recomanda un executant cu experienta care poate oferii si servicii de intretinere a spatiilor amenajate.


 
1.jpg

Proiectare spatii private

Proiectarea spatiilor exterioare de tot felul pentru pentru un beneficiar privat, persoana fizica sau juridica. Spatiile de regula sunt: gradini, terase, spatii verzi aferente unor cladiri de birouri, etc.

De regula, pentru o amenajare de tip gradina privata se realizeaza un Proiect Concept, care cu ajutorul programelor arhitecturale de tip CAD, reusesc sa simuleze o idee pentru a putea fii evaluata si analizata intr-un timp relativ scurt. 

55e6c662-3414-4ef2-8846-4026592b13d5.jpg

Proiectare spatii publice

 Proiectarea spatiilor cu destinatie publica in care de obicei beneficiarul final este reprezentata de o institutie administrativa a statului. Aceste spatii sunt de regula: parcuri, gradini publice, spatii verzi stradale, locuri de joaca, parcuri tematice, gradini botanice, gradini zoologice, spatii verzi aferente autostrazilor, skate-parcuri, centuri verzi urbane, cimitire, etc.

Project management si implementare 

Coordonarea activitatilor de proiectare (atunci cand avem un proiect complex iar specialitatea proiectului general este Arhitectura Peisagistica); Coordonarea executiei in teren a proiectului de Arhitectura Peisagistica (pichetare si trasare, dirijarea si corelarea echipelor de executie in functie de lucrari, stabilirea si respectarea unui calendar de lucru, asigurarea unei bune logistici, etc.    Coordonarea partilor implicate in proiectarea si executarea unui proiect de la faza de proiectare la receptia finala a lucrarilor.


Detalii suplimentare

Proiect Concept

In urma primirii temei de proiectare, dupa vizita in teren si primirea documentelor necesare pentru inceperea proiectului, de regula unul sau mai multe din urmatoarele: plan de situatie, plan cadastral, plan cu situatia juridica a terenului, PUD; se realizeza un Proiect Concept folosind programe specifice C.A.D. (Computer-aided design). Proiectului Concept este compus dintr-o serie de randari in 3D, un plan general de amenajare, plan de trasare si un deviz estimativ. Randarile 3D reprezinta o serie de fotografii care simuleza atmosfera generala a Proiectului Concept, acestea fiind de doua feluri; de ansamblu sau de detaliu. Proiectul Concept ne ajuta astfel sa vizualizam solutia prezentata si sa modificam daca este cazul din timp anumite elemente conceptuale inante sa ne angajam intr-o faza mai avansata a Proiectului. In urma realizarii Proiectului Concept se poate realiza si o Simulare Video pentru o mai buna vizualizare si intelegere a solutiei prezentate.


Proiect Tehnic

Dupa finalizarea cu succes a unui Proiect Concept (Studiu de Fezabilitate in cazul in care beneficiarul este Statul),  si pentru implementarea solutiei agreate in teren se impune realizarea unui Proiect Tehnic de executie. In functie de specificul proiectului, proiectul Tehnic va include urmatoarele piese desenate sau scrise:

  1. Plan de incadrare in zona

  2. Plan cu situatia existenta ( juridic, retele, etc)

  3. Plan general de amenajare

  4. Plan de trasare

  5. Plan de plantare

  6. Detalii de executie

  7. Proiect specialitati (arhitectura, structura, electrice, instalatii, securitate, etc) - pentru proiecte complexe

  8. Perspective simulate 3D si video

  9. Antemasuratoare

  10. Deviz estimativ

  11. Memoriu peisagistica

  12. Memoriu specilaitati - pentru proiecte complexe

  13. Avize si autorizatii pe faze de proeict - pentru proiecte complexe

  14. Etapizare si grafice de executie lucrari - pentru proiecte complexe

In functie de complexitate proiectului si daca beneficiarul este public sau privat, pentru realizarea unui Proiect Tehnic trebuie sa avem un intreg colectiv de proiectare, in functie de specialitatile din care se compune Proiectul General.


Implementare Proiect

Intrucat forta de munca calificata in tehnica lucrarilor peisagere este aproape inexistenta, rolul Arhitectului Peisagist este critic pentru o buna realizare si implementare a unui proiect, pentru adaptarea in teren a solutiei si coordonarea la tot pasul a echipelor de lucru sau a altor specialitati conexe; (electrice, instalatii, constructii, etc). Astfel spus, un proiect realizat exemplar, nu este suficient pentru a avea si executia sa in teren garantata. Lucrarile trebuie coordonate de un Arhitect sau Inginer Peisagist cu experienta in santier si de preferat cu o echipa de muncitori cu experienta in lucrari specifice de amenajari peisagistice. La fel de important este materialul dendro-horticol folosit, proveninta lui, caracteristici particularte ale fiecarei specii, perioada de plantare si intretinerea ulterioara.